MASS-MEDIA
Înapoi

Rezultate Acțiune de control pentru verificarea modului în care se respectă prevederile legale cu privire la deținerea, depozitarea, comercializarea și folosirea articolelor pirotehnice de divertisment

Având în vedere obiectivele specifice ale Inspecţiei Muncii stabilite atât prin lege cât şi prin Programul Cadru de Acţiuni al Inspecţiei Muncii pentru anul 2020, în perioada 02.12.2020-08.01.2021 s-a desfăşurat  Acțiunea de control pentru verificarea modului în care se respectă prevederile legale cu privire la  deținerea, depozitarea, comercializarea și folosirea   articolelor pirotehnice de divertisment.

Această acţiune a fost  motivată de unele evenimente grave petrecute anii anteriori în țară şi străinătate care s-au soldat cu explozii şi incendii de mari proporţii la depozite de articole pirotehnice, ce au fost distruse în totalitate. Aceste evenimente au provocat mari pagube materiale şi chiar umane, repercusiunile făcându-se resimţite pe o suprafaţă considerabilă în jurul acestor depozite.

Un alt motiv care a dus la desfăşurarea acestei  acţiuni este faptul că,  în perioada de sărbători se înregistrează cazuri frecvente de vătămări corporale produse prin utilizarea articolelor pirotehnice de către copii sub vârsta de 18 ani.

În acest context, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, ITM Argeș  a  efectuat un număr 25  controale în urma cărora, au fost sancționați 4 angajatori, fiind  aplicate un număr de 4 sancțiuni contravenționale.

Valoarea totală a amenzilor  fiind în sumă de 5.000 lei.

In urma celor constatate, la un număr de 2 angajatori, a fost restrasă autorizația de deținere si comercializare articole pirotehnice de divertisment.

 

 

 

 

 

     Ion Samoilă,                                                                      Ionela Ciurariu,                                                        

                          Inspector Şef                                                                     Inspector de muncă