Informații de interes public

In contextul pandemiei COVID 19, I.T.M. Hunedoara aduce la cunostinta angajatorilor cu un numar mai mare de 99 persoane angajate, faptul ca au obligativitatea respectarii masurilor impuse prin Hotararea nr. 7/11.03.2020 a CNSSU, privind decalarea programului de lucru, in vederea reducerii riscului de contaminare pe timpul deplasarii la si de la locul de munca, in conformitate cu prevederile art. 2, 3, din Hotararea nr. 9 a Grupului de suport tehnico stiintific privind gestionarea bolilor puternic contagioase pe teritoriul Romaniei.
 
In acest sens ITM Hunedoara a stabilit un plan de masuri proprii dupa cum urmeaza:
 
1.      I.T.M. Hunedoara va identifica angajatorii, de pe intreg teritoriul judetului Hunedoara, cu un numar mai mare de 99 persoane angajate.
2.      I.T.M. Hunedoara va proceda la informarea angajatorilor mentionati la punctul 1, asupra obligativitatii de decalare a programului de lucru pentru personalul care utilizeaza transportul public comun sau pentru intreg personalul, in mai multe grupuri, la intervale de timp decalate cu o ora, o ora si jumatate, fata de programul normal.
Informarea se face prin mijloace de comunicare la distanta, telefonic, fax, e-mail, site I.T.M. Hunedoara,  mass media, in asa fel incat inspectorii de munca sa nu devina un vector de transmitere a COVID 19, urmand ca dupa luarea in regim de urgenta a acestor masuri angajatorii vizati sa informeze I.T.M. Hunedoara in acelasi fel.
3.      In cazul in care vor exista angajatori care nu vor lua masurile necesare, in sensul celor precizate la punctul 2, I.T.M. Hunedoara va intreprinde verificari punctuale la acestia,  urmand a dispune masuri obligatorii in acest sens, cu termene urgente de realizare.
4.      ITM Hunedoara va verifica, dupa caz,  modul de indeplinire a masurilor dispuse, existand posibilitatea aplicarii unor sanctiuni contraventionale, conform legii.
 
                    Inspector sef,
                    Adrian Florin Bozdog