Noutati ITM
Înapoi

07.06.2019 - Comunicat de presa

In  cadrul  Programului  de  actiuni  al  Inspectiei  Muncii  in  perioada 15 aprilie – 31 mai 2019  s-a  desfasurat

Actiunea de informare si constientizare cu privire la respectarea legislatiei specifice privind ucenicia la locul de munca, efectuarea stagiului pentru absolventii de invatamant superior si internship.

Obiectivele campaniei :

•     Cresterea gradului de constientizare a entitatilor care au calitatea de angajator si pot, potrivit legii, sa angajeze forta de munca pe baza de contract de ucenicie, contract de stagiu – anexa la contractul individual de munca sau sa utilizeze interni in baza contractului de internship;

•     Indrumarea  entitatilor care au calitatea de angajator in aplicarea unitara a prevederilor legale privind ucenicia la locul de munca, efectuarea stagiului pentru absolventii de invatamant superior si internship;

•     Informarea persoanelor/salariatilor/ entitatilor care au calitatea de angajator in ceea ce priveste dezvoltarea carierei si a procesului de formare profesionala ;

•     Facilitarea integrarii sociale a persoanelor interesate in concordanta cu aspiratiile profesionale si cu necesitatile pietei muncii.

Cu ocazia acestei actiuni Inspectoratul Teritorial de Munca Salaj a diseminat informatii referitoare la punerea in aplicare a legislatiei privind ucenicia la locul de munca, efectuarea stagiului pentru absolventii de invatamant superior si internshipul.

Toate aceste informatii au fost diseminate in cadrul unor sesiuni de informare la care au participat reprezentanti ai angajatorilor ( societati comerciale, intreprinderi individuale, persoane fizice autorizate) din diverse domenii de activitate: industrie, constructii, comert, prestari servicii, agricultura, precum si persoane fizice: someri si elevi.

De asemenea, la sesiunile de informare a participat  un reprezentant al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Salaj care a prezentat aspecte referitoare la diversele finantari de care angajatorii pot beneficia.

 

 

 

 

La intalnirile organizate au participat 154 reprezentanti ai angajatorilor si persoane fizice, urmarindu-se informarea persoanelor implicate in ceea ce priveste dezvoltarea carierei si a procesului de formare profesionala continua pentru asigurarea unei forte de munca calificate. De asemenea, s-a urmarit incurajarea dialogului social care sa duca la dezvoltarea parteneriatelor sociale la nivel local pentru integrarea pe piata muncii a persoanelor fara un loc de munca.

 

 

Luminita Elena Nemes

Inspector sef

 

Mariana Pop

Consilier

Compartiment Comunicare si Relatii cu Publicul