MASS-MEDIA
Back

14.09.2022 - Carnete de muncă

Inspectoratul Teritorial de Muncă Sălaj readuce în atenția celor interesați faptul că vechimea în muncă și în specialitate realizată până la data de 31.12.2010 se dovedește cu carnetul de muncă.

Acesta este un document personal și oficial al titularului, iar deținerea lui este foarte importantă deoarece atestă activitatea desfășurată, durata acesteia, salariul, vechimea în meserie, specialitate, respectiv vechimea totală în muncă până la data de 31.12.2010. Prezentarea acestuia , în original, este obligatorie la casele județene de pensii, la agențiile județene pentru ocuparea forței de muncă, etc. în vederea deschiderii drepturilor la pensie,  indemnizație de șomaj, etc.

Având în vedere faptul că în prezent în evidențele ITM Sălaj există un număr de 131 carnete de muncă neridicate de către agenții economici în vederea redistribuirii acestora foștilor sau actualilor salariați, informăm angajatorii, respectiv titularii  că se pot prezenta la sediul instituției din Zalău, bld.Mihai Viteazu, nr.85  în vederea preluării carnetelor de muncă. Lista cu angajatorii care nu au ridicat carnetele de muncă ale salariaților este afișată pe site la adresa www.itmsalaj.ro și la sediul instituției.

De asemenea, în gestiunea ITM Sălaj mai există un număr de 5440 carnete de muncă neridicate de către titularii a căror activitate a încetat anterior datei 31.12.2010.

Carnetele de muncă pot fi ridicate de către titulari/angajatori de la sediul instituției după următorul program :

-     Luni – Joi   între orele : 8,00 – 16,30 ;

-     Vineri        între orele : 8,00 – 16,00.

Persoanele interesate  ne pot contacta la telefon 0260 614504 sau la adresa de email itmsalaj@itmsalaj.ro pentru a obține informații utile cu privire la procedura de eliberare a carnetului de muncă.

                                                                              

                           Luminița Elena Nemeș

Inspector șef

 

Mariana Pop

Consilier CCRP