Comunicate ITM Botosani

      A reunit astăzi sub sloganul „Vrem o țară fără deșeuri abandonate!” salariați din 2 instituții importante din Botoșani: Inspectoratul Teritorial de Muncă și Direcția Silvică.

      Pentru neconformităţile constatate au fost sancţionaţi 17 angajatori, au fost dispuse 268 măsuri de remediere a deficiențelor constatate, a fost verificat modul de îndeplinire a unui număr de 159 măsuri dispuse anterior, au fost aplicate 18 sancţiuni contravenţionale, dintre care 9 amenzi în valoare totală de 99.800 lei şi 9 avertismente scrise.

      Campanie națională de verificare a modului de respectare a cerințelor minime de securitate și sănătate în muncă la lucrările din domeniul construcțiilor – cod CAEN 41, 42, 43

     Campania națională pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată și verificarea modului în care se respectă dispozițiile legale în domeniul securității și sănătății în muncă la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniile fabricarea produselor de brutărie și a produselor făinoase – cod caen 107 și comerț cu amănuntul al pâinii, produselor de patiserie și produselor zaharoase, in magazine specializate – cod caen 4724

     În cursul lunii martie 2022, în domeniul Relaţii de Muncă au fost efectuate  controale la un număr de 216 angajatori, din care 107 controale pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată.
Au fost constatate 87 deficienţe, pentru care au fost dispuse măsuri şi au fost aplicate sancţiuni în valoare de 7.500 lei.

     Campania de verificare a modului în care sunt respectate cerințele minime pentru îmbunătățirea securității și protecția sănătății lucrătorilor, precum și verificarea modului de respectare a prevederilor legale privind încheierea, modificarea, suspendarea și executarea contractelor individuale de muncă de către angajatorii care își desfășoară activități în stațiile de distribuție a carburanților auto cod caen-4730

     Acțiune de control în domeniul sănătății și securității în muncă la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul Comerțului cu ridicata, cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete – CAEN 46

       În cursul lunii februarie 2022, în domeniul Relații de Muncă au fost efectuatecontroale la un număr de 112 angajatori, cu un număr de 5235 salariați dintre care 2916 femei. Au fost constatate 91 deficiențe, pentru care au fost dispuse măsuri și au fost aplicate sancțiuni în valoare de 10.000 lei.

      Campania Națională pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată la angajatorii care își desfășoară activitatea in domeniul comerț cod CAEN 47 s-a desfășurat in perioada 23-26.02.2022.

       Acțiune de monitorizare privind riscurile existente la locurile de muncă din întreprinderi mici(10 - 49 lucrători)

      În cursul lunii ianuarie 2022, în domeniul Relații de Muncă au fost efectuatecontroale la un număr de 107 angajatori, cu un număr de 1.572 salariați dintre care 500 femei. Au fost constatate 90 deficiențe, pentru care au fost dispuse măsuri si au fost aplicate sancțiuni în valoare de 82.300 lei .

      Campania Națională pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată la angajatorii care își desfășoară activitatea in domeniul depozite cod CAEN 5210 s-a desfășurat in perioada 25-31.01.2022.

      În cursul lunii decembrie 2021, în domeniul Relații de Muncă au fost efectuatecontroale la un număr de 79 angajatori, cu un număr de 1572 salariați dintre care 500 femei. Au fost constatate 61 deficiențe, pentru care au fost dispuse măsuri și au fost aplicate sancțiuni în valoare de 1.500 lei .

      Avertisment pentru angajatori și angajați în caz de temperaturiextreme scăzute

     Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca Botosani au efectuat pe parcursul anului 2021 un număr de 1.787 controale, din care 1.121 au avut ca obiect verificarea legislației in domeniul relațiilor de muncă, iar 666 în cel al sănătății și securității în muncă.

  • N O T I F I C A R E  privind plasarea forței de muncă în străinătate

Urmare modificărilor şi completărilor aduse Legii nr. 156/2000 privind protecţia cetăţenilor români care lucrează în străinătate, prin OUG nr.33/2021, potrivit art.12 alin. (4) agenţii de plasare şi furnizorii de servicii de plasare a forţei de muncă au obligaţia de a transmite inspectoratului teritorial de muncă în a cărui rază teritorială îşi au sediul social agenţii, respectiv inspectoratului teritorial de muncă în a cărui rază teritorială furnizorii de servicii îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul României o notificare privind plasarea forţei de muncă, cu cel puţin 5 zile lucrătoare.

 

Pentru conformitate şi o practică unitară, vă transmitem modelul notificării conceput la nivelul Inspecţiei Muncii.